Hypertrofie; de sleutel van Bitch naar Baas. Wil jij biceps waar vrouwen U tegen zeggen? Ontdek hoe hypertrofie werkt:

 
Iedere GyMbRo praat erover. Hypertrofie. Maar wat is het precies? In het kort, vergroten van weefsel door de toename van het aantal cellen. Hypertrofie = spiergroei. Het klopt, iedere dag zweet jij in de sportschool voor het aanmaken van meer cellen. Zo simpel is het. Toch, zijn deze microbouwsteentjes de key voor recoorbrekende deadlifts en shirtloos flaneren op het strand. Hoe bouw jij aan jouw dreambody? Lees de formule; 

Toen ik begon met fitness was 40 kilo op de bench een onmogelijke klus. Ondertussen til ik 40 kilo met mijn linkerpink. Spiergroei noem je dat. Ik blijf doorgroeien doordat ik het volgende toepas aan mijn trainingschema.

Leer de DREAMBODY FORMULA

 

Het is immers niet zo moeilijk. Met doorzettingsvermogen en gewichten tillen kom je er wel. Met het onderstaande in jouw achterhoofd gaat het alleen sneller. 

De Sleutel tot Kracht

Weerstand. De groei van spieren komt door geleidelijk meer weerstand toepassen aan jouw training. De weerstand zorgt voor stress in het lichaam en beschadigd het spierweefsel. Jouw lichaam wilt niets liever dan herstellen en maakt dus meer spierweefsel aan (dus cellen) voor het dichten van het gat. 

Vergelijk het met een openwond: Nieuw weefsel ontstaat en dicht het huidoppervlakte. Nu is de wond jouw bicep, de cellen jouw pleister. 

Hoe je het ook went of keert…

Alles went. Net als de pijn die jij ervaart tijdens een goede set bicepcurls. Intensiteit van jouw training is van belang om jouw lichaam te beschadigen. Hoe meer beschadiging, hoe groter het gat, hoe meer spierweefsel er wordt aangemaakt. Een hogere intensiteit wordt simpelweg aangewakkerd door 1 rep meer of “één extra kilo. ” Doe dat dus.  

Waarom zijn eiwitten hiervoor belangrijk? Bekijk dan deze blog. 

Meten = weten 

 Door het bovenste doorbrak ik de magische 100- kilo benchpress. Ik deed daarvoor maar wat in de sportschool. Ik wist alleen mijn 1 rep max, en dat was niet de 100 kilo. Het frustreerde mij. 

Een wijsman vertelde ooit: 

 

(Kuddo’s voor als jij hem kent en Rest in Piece) 

Verras jouw lichaam, niet jouw hersenen. 

Toen ik dit begreep klikte het. Je moet weten wat jij momenteel tilt, zodat jij de volgende keer meer pushed! Sindsdien houd ik bij hoeveel en hoe vaak ik bepaalde oefeningen doe. De volgende training probeer ik iets te verbeteren. Desnoods is het een extra rep in de warming up. 

Nee.. Je ziet mij niet try-harden met een notitieblok in de gym. Ik cringe al bij de gedachten. Nee, ik maak noties in mijn telefoon. Alleen voor de belangrijkste oefeningen;

Benchpress
Deadlift
Squad
Pull-ups 
Dumble press 

Hou dit goed bij en ik garandeer je dat je snel groeit. 

Oja, bijna vergeten te vertellen. Ben je bekend met de 20% / 80% regel? Ik verklap het volgende; de 20% staan voor jouw activiteiten in de sportschool. De 80%? voeding. Yes, it is, what it is. 

Zorg ervoor dat je genoeg eiwitten in huis hebt. Anders wakker je nooit Hypertrofie aan. Ookal doe jij zo jouw best.

Neem daarom een shake na het sporten en eet een goede, gezonde maaltijd. Geen tijd om te koken? I got you. 

Bekijk het prijsverschil van eiwitshakes en kant- en klare maaltijden online. Scheelt jou tijd met koken en meer tijd om te GYMMEN!