Search
Close this search box.
):

Wil je je fysieke kracht naar nieuwe hoogten tillen? Ontdek hoe hypertrofie, de sleutel tot maximale krachtontwikkeling, je kan helpen bij het bereiken van je fitnessdoelen.

Mealpreppen – De essentiële stap naar gains

Er is slechts één combinatie waardoor jij spieren opbouwt. Knallen in de sportschool en eiwitrijke maaltijden eten. Helaas kost het tweede tijd waardoor de boterham met chocoladehagels een sneller alternatief is voor lunch. Bescherm jezelf! Zorg ervoor dat jouw vriezer gevuld is met “kip, rijst en broccoli” maaltijden. Alleen waar begin je? Dat lees jij in deze beginner’s guide voor mealpreppen. 

Stap 1: Planning is key

Het begint allemaal met een goed plan. Neem een paar minuten de tijd om te bedenken welke maaltijden je deze week wilt eten. Denk aan ontbijt, lunch, diner en snacks. Maak een lijst van ingrediënten die je nodig hebt en ga dan boodschappen doen.

Stap 2: Kies je recepten slim

Als beginner is het belangrijk om niet te ingewikkeld te beginnen. Kies recepten die gemakkelijk te bereiden zijn en waarvan je weet dat je ze lekker vindt. Probeer één of twee recepten uit om mee te beginnen en breid dan uit naarmate je meer vertrouwen krijgt.

Stap 3: Investeer in goede mealprep-containers

Een van de sleutels tot succesvol mealpreppen is het hebben van de juiste containers om je maaltijden in te bewaren. Investeer in containers die stevig zijn, goed afsluiten en die je gemakkelijk kunt stapelen in de koelkast of vriezer.

Stap 4: Maak gebruik van je vrije tijd

Mealpreppen hoeft niet veel tijd te kosten als je slim plant. Gebruik bijvoorbeeld je zondagmiddag om al je maaltijden voor de week klaar te maken. Zet wat muziek op, maak er een gezellige activiteit van en voor je het weet heb je al je maaltijden voor de week klaarstaan.

Stap 5: Wees flexibel

Mealpreppen is geen exacte wetenschap en soms loopt niet alles zoals gepland. Wees flexibel en pas je planning aan als dat nodig is. Misschien heb je geen zin in de maaltijd die je voor dinsdag had gepland, en dat is helemaal oké. Ruil het gewoon om met een andere maaltijd die je wel zin in hebt.

Het kan in het begin een beetje overweldigend zijn, maar onthoud oefening baart kunst. Voordat je het weet zit mealpreppen in jouw routine en is die vriezer goed gevuld.

Bespaar jij liever tijd? Overweeg het om mealprep- maaltijden online te bestellen. Bekijk hier de verschillende aanbieders. 

Mealpreppen voor beginners